SOCKERKRINGLOR CA 40 ST.
- 50 gjäst
- 2 ½ dlmjölk (kall)
- 800 gvetemjöl
- ½ mskbakpulver
- ½ tsksalt
- 150 gnormalsaltat smör (rumstempererat)
- 1 ½ dlvit sirap
SÅ LAGAR DU
Smula jästen och tillsätt mjölken och rör om till jästen löst sig. Tillsätt resterande ingredienser och blanda långsamt i maskin ca 10 min. Låt jäsa i bunke under duk i ca 45 min.
Kavla ut biten, stryk på smör och pudra florsocker, vik ihop och sporra upp remsor. Tvinna och forma kringlor. Lägg på plåt och papper och jäs i ca 45 min. Baka kringlorna på 225 grader ca 7-8 min. Låt svalna, pensla med smält smör och doppa i socker.
LYCK TILL!
Fortsatt god måndag!
Mmm de så superdeilige ut ! ha en fin kveld !
SvaraRaderaDe ser väldigt goda ut och tack för receptet, för dessa måste jag baka.
SvaraRadera