Här kommer receptet på saffrans kransarna!
La ut en bild på facebook, och flera ville ha receptet, så här kommer det!:
5 dl. mjölk
100 g. smör
250 g. kesella / kvarg (Bullarna blir torra om inte man har i kesella / kvarg)
50 g. jäst
1/2 ts. salt
1 dl. socker
0,5 g. saffran
mjöl
Smör och riven mandelmassa
Så här gör jag:
Blanda saffran i smällt smör, så saffranet löser upp sig lite, ha i mjölk och värm till 37 grader, blanda i jäst!
Ha i kesella, salt och socker och mjöl till en smidig deg! Inte för lös!
Jäs den i 30 min.
Kavla ut degen till en stor platta. Smörja på smör och riven mandelmassa.
Vik den dubbel och dela den i remsor, snurra remsorna och sätt i hop dom så det blir runda kringlor!
Jäs i 30 min, pensla med ägg och strö på pärlsocker!
225 grader i 10 - 15 min.
Lycka till alla svenska och norska vänner!
Hi Irene,
SvaraRaderaThank you for this recipe...i certainly want to try to make this lovely cakes....
I wish you a nice sunday!!!
Lots of greetings,
♥Eefie
Oj tack för receptet! Ska absolut prövas, låter gott med mandelmassa i, det har jag aldrig provat.
SvaraRaderaSedan måste jag säga vad runda och fina du har fått till dina kransar:-)
Ha en fin söndag
Kram Anneli