onsdag 24 november 2010

Lussebullar

Har bakat första satsen med lussebullar! Ja,det bruker bli flera en ett bak av lussebullar här i huset!
Dessa går nog med till helgen då det är 1.advent!

Har gjort några ovanliga bullar också, samma recept som vanliga lussekatter, men de formas som kanelbullar och inuti är det lite smör och riven mandelmassa! Mmmmmm!
De blir ljuvligt goda! Prova så får du se!



Här i Sverige är det ju vanligt att ha kesella i degen när man har saffran i, för att inte bullarna skall bli torra. Det är mycket stor skillnad på deg med eller utan kesella!
Har upptäckt, när jag sökt på norska recept, att det inte är så vanligt att ha det i degen i Norge. Det må ju finnas något som är ungefär som kesella!? JA! Det heter Kvarg eller Ostemasse ! Hittade precis!

Så är du norsk, så kan du använda receptet du hittar HER!   Fast jag tar bara 0,5 g. Saffran (1 påse).
Tycker de blir lite mildare då!

Ha det gott blogg vänner! Kom i håg att njuta av den underbara adventstiden!

 Kram Irene

2 kommentarer:

  1. Hei Irene, takk for oppskriften, disse vil jeg bake:o)
    Kommer ihåg då vi bodde i Sverige, bakade alltid lussebullar til advent!
    Men dette med kesella visste jeg ikke. Skal prøve det her i Norge i år!
    kram, Anne:)

    SvaraRadera
  2. Hej, lussekatterna ser mycket goda ut, ser fram emot att få smaka dom imorgon. Gött med fredag imorgon och lite adventsmys. Ses imorgon, kram Maja

    SvaraRadera