Snart är det fastlavnssöndag/ fettisdag, och då skall vi äta semlor/fastelavnsboller.
Det blir gott!
Det är lite olika traditioner när det gäller att äta dessa bullarna i Norge och Sverige.
I Norge äter man de på fastelavnssöndagen, (det gjorde vi i allefall når jag bodde i Norge for 16 år siden)men i Sverige äter vi dessa bullar från 26/27 december nästan fram till påsk.....
På Wikipedia kan man läsa om Fastlagssöndagen.
Jag förbereder lite, och har bakat bullar som kan tas ur frysen när det kommer fikagäster.
mmmmm, kan kjenne lukten helt hit - kommer og smaker!
SvaraRaderaFor et proff brett-stativ, skal si hun vet å innrette seg. Har vel aldri sett et slikt i et vanlig kjøkken tror jeg....
Morsdag til søndag i tillegg til fastelaven - stooor fest!
Klem Lene
hei.
SvaraRaderaåå nam nam..
ja fastelaven her å til søndag,å morsdag som Lene sa,men å valentin dagen,masse på engang
kos deg masse med boller,
klem fra sylvia
Herlig med nybakte boller. Gleder meg allerede.
SvaraRaderaKlem
Vad gott det ser ut! Och vilka jämna fina bullar du fått till :0). Mina blev inte alls så där fina men goda var de i alla fall!
SvaraRaderaKram/ Anna
Herlig.... mine er også ferdig bakt... ja jeg har skjønt at Svenskene nyter de i lang tid...
SvaraRaderaJeg gleder meg til søndag.::
Klem Kerstin
Mmmmm, vad gott! Den ställningen var bra. tack för tipset. Hoppas att semlorna smakar, jag har redan provsmakat mina här hemma.
SvaraRaderaHa det bra!
Kram Pella
Fina semmelbullar och fin bakduk i gammeldags stil! och va festligt att du heter Irene, klart du måste göra Irenes cheesecake då: ) Trevlig helg ! Mari.
SvaraRaderaMmm.. de så helt nydelige ut. Og for ett genialt stativ !! Har aldri sett noe slikt før, men dette er jo noe man ikke visste at man trengte, men som nesten kan kalle ett MUST!
SvaraRaderaHa en fin mor-, valentinesdag og fastelavenssøndag :)
Her blir det baking og fastelavensrislaging på planen :)
klem fra Ida